Omlet z groszkiem - nowy wymiar klasycznego dania
Omlet z groszkiem zjedzony na śniadanie nastroi pozytywnie na cały dzień!
Opublikowano: 28.08.2009, 15:12
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- jajko
- łyżeczka mleka
- łyżeczka mąki
- 3 plasterki szynki
- 2 łyżki mrożonego groszku
- pół łyżeczki suszonej bazylii
- sól pieprz
- tłuszcz do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Groszek ugotuj w niewielkiej ilości wody, odlej. Szynkę pokrój na drobne kawałki. Jajko zmiksuj z mlekiem i mąką. Dodaj szynkę, groszek, bazylię, sól, pieprz, delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wylej ciasto, smaż na małym ogniu 5 minut, aż omlet się zetnie, potem przewróć go i smaż 3 minuty. Usmażony pokrój na kawałki.
Reklama
Reklama
Reklama