Omlet po niemiecku
Z kiełbasą i serem. Gorący i pożywny.

Opublikowano: 23.05.2008, 23:18
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
4 jajka,
30 dag białej kiełbasy,
10 dag startego żółtego sera,
czerstwa bułka,
cebula,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
szklanka mleka,
łyżeczka mielonej gorczycy,
łyżeczka masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W kosteczkę pokroić bułkę i zarumienić na maśle. Obrać kiełbasę. Zarumienić na patelni. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać do kiełbasy. Posolić. Popieprzyć. Wsypać pietruszkę i gorczycę. Zdjąć z ognia.Roztrzepać jajka z mlekiem, grzankami z bułki i serem. Na koniec dodać usmażoną kiełbasę. Dokłądnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Przelać omlet. Przykryć. Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia zapiekać przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama