Naleśniki z warzywami

Opublikowano: 01.04.2011, 09:38
Reklama
Składniki:
- 1 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 2 jajka
- olej
- mrożone warzywa
- 2 łyżki masła
- 100 ml śmietanki
- 3 dag sera z pleśnią
- czosnek
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Z mąki, mleka, jajek i 1 łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Usmaż dość cienkie naleśniki.
2. Warzywa rozmroź na patelni, podduś na maśle, dopraw.
3. W rondelku podgrzej śmietankę, wkrusz do niej ser, dodaj posiekany czosnek. Zagotuj, dopraw.
Reklama
4. Warzywa wykładaj na naleśniki, polewaj sosem serowym, dowolnie składaj. Ułóż je na blasze do pieczenia. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama