Naleśniki z jajkami

Opublikowano: 19.04.2008, 20:19
Reklama
Składniki:
Ciasto:
20 dag mąki,
200 ml mleka,
200 ml wody,
2 jaja,
sól
Farsz:
4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag bułki czerstwej,
150 ml mleka,
8 dag żółtego sera,
8 dag cebuli,
olej,
sól,
pieprz,
tłuszcz
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować jajka, mleko i wodę. Posolić. Potem wsypać mąkę. Wymieszać trzepaczką. Wlać wodę. Usmażyć naleśniki. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody. Zmlielić z jajami. Wymieszać z cebulą i startym serem. Dodać przyprawy do smaku. Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w rulon. Usmażyć.
Reklama
Reklama
Reklama