Reklama
Składniki:

- 25 dag mąki
- 3 jajka
- 500 ml mleka
- 3 jabłka
- sok z cytryny
- 2 średnie pory
- strączek ostrej papryczki
- łyżka siekanej natki
- podwójny filet z kurczaka
- sól, pieprz, cukier
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Do mleka wbij jajka, przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli. Całość zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut, aby mąka spęczniała.

2. Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiano na oleju.

3. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny. Oczyść pory, pokrój w półplasterki. Papryczkę oczyść z nasionek, strączek posiekaj. Na oleju zeszklij pory, dodaj papryczkę, jabłka, kilka łyżek wody. Dopraw solą, cukrem i pieprzem. Przykryj i na wolnym ogniu duś, aż jabłka się rozpadną. Na koniec dodaj usmażone mięso.

Reklama

4. Usmaż na patelni 8 złotych naleśników. Smaruj je gorącym nadzieniem, posypuj natką i zwijaj w roladki.

Reklama
Reklama
Reklama