Reklama
Składniki:

- 6 przepiórczych jajek
- szklanka mąki bezglutenowej
- szklanka mleka 2 łyżki cukru
- szklanka wody
- 3 łyżki oleju
- szczypta soli
- pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 10 dag białego sera
- cebulka
- łyżka oleju

Reklama
Przygotowanie:

Składniki na ciasto wymieszaj i odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Rozgrzej patelnię, smaż naleśniki na złoty kolor. Biały ser rozdrobnij widelcem. Cebulę po zdjęciu łupinki opłucz, pokrój w drobną kostkę, lekko zarumień na oleju. Kaszę wymieszaj z białym serem i cebulą. Na placki naleśnikowe nakładaj nadzienie, zwijaj w chusteczkę. Naleśniki możesz też podawać ze słodkim nadzieniem.

Reklama
Reklama
Reklama