Nadziewane jajka jak w Holandii

Opublikowano: 24.05.2008, 13:12
Reklama
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo,
10 dag gotowanego mięsa kurczaka,
cebula,
3 korniszony,
jabłko,
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach,
2 łyżki majonezu,
łyżka soku z cytryny,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać jajka. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć. Obrać ziemniaki i cebulę. Zmielić razem z żółtkami i mięsem. Posiekać ogórki. Obrać jabłko. Usunąć gniazdo nasienne. Zetrzeć. Wszystko wymieszać z majonezem. Przyprawić. WYpełnić puste miesca w białkach. Posypać posiekaną pietruszką.
Reklama
Reklama
Reklama