Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

40 dag brokułów,
20 dag śmietany 36%,
3 dag żelatyny,
woda lub bulion do rozpuszczenia żelatyny,
2 ząbki czosnku,
1,5 dag masła,
sok z cytryny,
sól,
pieprz biały,
tymianek,
gałka muszkatołowa.

Reklama
Przygotowanie:

Namoczyć żelatynę. Do wrzącej osolonej wody z masłem, sokiem z cytryny i ząbkami czosnku włożyć brokuły. Gotować 10 minut. Ubić na sztywno śmietankę. Brokuły zmiksować z solą, pieprzem, gałką i tymiankiem. Upłynnić żelatynę. Połączyć masę z upłynnioną żelatyną. Do tężacej masy dodawać ubitą śmietankę, delikatnie mieszać. Napełnić musem foremki, pozostawić do zastygnięcia.

Reklama
Reklama
Reklama