Reklama
Składniki:

- 40 dag mortadeli
- 1,5 szklanki mrożonego groszku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Groszek przesmaż na maśle, odparuj nadmiar płynu. Oprósz go mąką, chwilę przesmaż. Dopraw solą
i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.

2. Mortadelę obierz ze skórki, pokrój na grubsze plastry.

3. Kładź je na patelni z rozgrzanym olejem. Obsmaż z jednej strony, aż się wygną i powstaną miseczki. Wtedy obróć je na drugą stronę, tak by przyrumienić krawędzie miseczek.

Reklama

4. Miseczki zdejmij z patelni, napełnij groszkiem, od razu podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama