Miseczki z mortadeli z groszkiem

Opublikowano: 09.09.2010, 09:50
Reklama
Składniki:
- 40 dag mortadeli
- 1,5 szklanki mrożonego groszku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Groszek przesmaż na maśle, odparuj nadmiar płynu. Oprósz go mąką, chwilę przesmaż. Dopraw solą
i pieprzem. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
2. Mortadelę obierz ze skórki, pokrój na grubsze plastry.
3. Kładź je na patelni z rozgrzanym olejem. Obsmaż z jednej strony, aż się wygną i powstaną miseczki. Wtedy obróć je na drugą stronę, tak by przyrumienić krawędzie miseczek.
Reklama
4. Miseczki zdejmij z patelni, napełnij groszkiem, od razu podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama