Maślankowe bułeczki

Opublikowano: 29.04.2008, 16:59
Reklama
Składniki:
2 szkl. mąki,
łyżka proszku do pieczenia,
pół łyżeczki soli,
12 dag. masła,
2 łyżki cukru,
jajko,
1/3 szkl. maślanki.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło posiekać nożem. Dodać. Wsypać cukier. Wsypujemy cukier. Dodać jajko. Wymieszać. Stopniowo wlewać maślankę. Wyrabiać aż ciasto będzie sztywne. Rozwałkować na grubość 2 cm. Wyciąć kółka a średnicy 6 cm. Ułożyć bułeczki na blaszce, zachowując odległość miedzy nimi ok. 2, 5cm. Piec 12 minut.
Reklama
Reklama
Reklama