Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru

  • 5 łyżek maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 400 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 duże jajka
  • szczypta soli

Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na placuszki-ciastka z makiem!

  1. Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, mak, sól, proszek do pieczenia).
  2. Dodaj jogurt, jajka i olej - wymieszaj łyżką. Ciasto powinno być gęste.
  3. Nakładaj na rozgrzaną patelnię do naleśników i smaż z dwóch stron na wolnym ogniu, bez użycia tłuszczu.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

Sushi - przepis jak prosto zrobić je w domu
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Muffiny ze szpinakiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama