Ciastka z makiem - przepis składniki i przygotowanie
Ciasteczkowe placki - idealny deser lub przekąska!

Opublikowano: 09.05.2014, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 4 łyżki cukru
- 5 łyżek maku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
- 2 duże jajka
- szczypta soli
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na placuszki-ciastka z makiem!
- Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, mak, sól, proszek do pieczenia).
- Dodaj jogurt, jajka i olej - wymieszaj łyżką. Ciasto powinno być gęste.
- Nakładaj na rozgrzaną patelnię do naleśników i smaż z dwóch stron na wolnym ogniu, bez użycia tłuszczu.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Sushi - przepis jak prosto zrobić je w domu
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Muffiny ze szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama