Łososiowy tost

Opublikowano: 20.03.2008, 00:38
Reklama
Składniki:
150 gad łososia świeżego,
150 dag łososia wędzonego,
bagietka,
3 łyżki majonezu,
50 dag posiekanych oliwek,
pęczek koperku,
pół pęczka szczypiorku,
3 łyżki oleju,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Świeżego łososia smażyć na oleju. Posolić. Popieprzyć. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Podzielić na płatki. Wymieszać z łososiem wędzonym pokrojonym w kostkę. Połączyć z majonezem, oliwkami, sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i koprem. Dodprawić. Posmarowaną olejejm bagietkę opiec w piekarniku. Posmarować pastą. Posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama