Reklama
Składniki:

8 plastrów wędzonego łososia,
4 pomidorki koktajlowe,
1 ogórek szklarniowy,
1 mały melon,
cytryna,
100 ml śmietany,
łyżka kolorowego marynowanego pieprzu.

Reklama
Przygotowanie:

Schłodzonego melona obrać, pokroić wzdłuż i za pomocą łyżki usunąć nasiona. Pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki. Ogórka dokładnie przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie słupki. Cytrynę przekroić za pomocą łyżeczki wyjąć miąższ. Rozgnieść go widelcem a sok odlać do szklanki. Śmietanę ubić na sztywną masę. Dodać miąższ cytrynowy i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Na każdym kawałku plastra łososia położyć kostki melona, ćwiartki pomidorów i słupki ogórka. Skropić sokiem z cytryny. Zawinąć delikatnie w rulon. Na talerzyki nałożyć po 2 tortille. Na wierzchu każdej dać łyżkę śmietany cytrynowej. Przyozdobić pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama