Lavash z nadzieniem

Opublikowano: 29.04.2008, 13:05
Reklama
Składniki:
90 dag polędwiczek z kurczaka,
8 porcji pieczywa lavash,
315 g majonezu,
1 mała sałata, porwana na cząstki,
1/2 pęczka poszatkowanej dymki,
4 pokrojone w plasterki pomidory,
1 opakowanie hummusu,
2 łyżki soku z cytryny,
olej z pestek winogron,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Formę do pieczenia posmarować olejem. Podsmażyć mięso. Płaty pieczywa kłaść pojedynczo na blacie kuchennym. Posmarować cienko majonezem. Wyłożyć kwałkami sałaty, pozostawiając na dole wolny brzeg ciasta szerokości czterech centymetrów. Obrać cebulę. Posiekać. Posypać sałatę. Pomidor pokroić w plastry. Ułożyć na cebuli. W środek wyspać mięso. Posmarować hummusem. Skropić rozcieńczonym sokiem z cytryny. Zwinąć w rożek. Podawać.
Reklama
Reklama
Reklama