Kurczak zapiekany w parmezanie

Opublikowano: 01.05.2008, 00:09
Reklama
Składniki:
1 pokruszona kromka białego chleba,
8,5 dag drobno startego parmezanu,
2 drobno posiekane dymki,
drobno starta skórka i sok z 1/2 cytryny,
5,5 dag stopionego masła,
sól morska,
świeżo zmielony czarny pieprz,
4 filety z piersi kurczaka bez skóry,
2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać chleb z serem, cebulą, masłem i skóką z cytryny. Doprawić. Masę ułożyć na filetach. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec 20 minut. Sos: połączyć sok z cytryny z pietruszką i sosem powstałym podczas pieczenia filetu. Polać mięso. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama