Kulki w sezamie - przepis składniki i przygotowanie
Apetyczna przekąska - w sam raz na karnawał!
Opublikowano: 05.01.2015, 06:54
Reklama
Ilość kalorii: 180
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- cebula
- papryczka chilli
- jajko
- pół szklanki sezamu
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kulki w sezamie!
- Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij sok, dodaj do mięsa.
- Papryczkę oczyść z nasion, drobno posiekaj.
- Dodaj do mięsa razem z żółtkiem, dokładnie wyrób.
- Dopraw do smaku.
- Z mięsnej masy formuj nieduże kulki.
- Obtaczaj je w białku ubitym z odrobiną wody, a potem w sezamie.
- Kładź na średnio rozgrzany olej i smaż na złoty kolor.
- Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Bakłażan z pomidorami - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama