Reklama
Składniki:

- 10 dag mieszanych kiełków (ok. pół opakowania)
- 30 dag tłustego twarogu
- 3 płaskie łyżki śmietany 18 proc. tł.
- 2 duże, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki mielonych nasion selera
- 3 pomidory pokrojone w grube plastry
- kilka plasterków marynowanego imbiru
- sól
- mielony pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kiełki opłucz na sicie, osącz, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem.

2. Twaróg wymieszaj dokładnie ze śmietaną, czosnkiem, dopraw solą, szczyptą mielonego pieprzu oraz mielonymi nasionami selera. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy 8 kulek, ostrożnie obtocz w kiełkach.

Reklama

3. Na dużym półmisku rozłóż plastry pomidora, na każdym połóż serowe kulki. Obłóż plasterkami marynowanego imbiru. Danie podawaj zaraz po przygotowaniu, aby kiełki nie wyschły.

Reklama
Reklama
Reklama