Reklama
Składniki:

- 30 dag mąki
- 15 dag masła
- 1 jajko
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1 żółtko
- kminek
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Schłodzone masło posiekaj z mąką, rozkrusz w palcach. Dodaj jajko, parmezan i sól. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię, wstaw do lodówki na 2–3 godziny.

2. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Specjalnym karbowanym nożykiem pokrój je na paski szerokości ok. 1 cm.

3. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasek posmaruj żółtkiem, posyp kminkiem.

Reklama

4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 st. C i piecz ok. 10 minut, aż paluchy lekko się przyrumienią.

Reklama
Reklama
Reklama