Króliczy pasztet z kurkami

Opublikowano: 27.03.2008, 00:31
Reklama
Składniki:
1,5 kg mięsa królkia ( przód i podroby),
30 dag podgardla wieprzowego,
17 mrożnych kurek,
cebula,
pół selera,
liść laurowy,
1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu,
10 dag wątroby wieprzowej,
2 bułki,
łyżeczka oliwy,
2 łyżki masła,
3 jajka,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Rozmrożone kurki podsmażyć na maśle. Odsączyć zielony pieprz. Mięso gotować pod przykryciem z selerem, cebula i liściem laurowym. Pod koniec gotowania podać wątrobę wieprzową. Lekko poddusić. Kiedy męso będzoe ugotowane, wyjąc z wywaru i usunąć kości. Namoczyć bułki w wywarze. Odsączone bułki zmielić z mięsem. Wymieszać masło z mięsem i jajkami. Posolić. Popieprzyć. Dodać oliwę. Przełożyć do formy i upiec.
Reklama
Reklama
Reklama