Reklama
Składniki:

- 6 niedużych usmażonych naleśników
- 6 parówek
- 8 łyżek mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- sok z cytryny
- olej do natłuszczenia formy
- natka pietruszki

Reklama
Przygotowanie:

1. Zamrożony szpinak zalać kilkoma łyżkami wrzątku, poddusić chwilę, dodać masło i roztarty czosnek, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

2. Z parówek zdjąć osłonki.

3. Każdy naleśnik posmarować szpinakiem, położyć na nim parówkę, zawinąć tak, żeby kawałek parówki wystawał.

Reklama

4. Gotowe krokiety ułożyć na natłuszczonej blasze lub w żaroodpornym naczyniu, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C (można cienko posypać startym żółtym serem) i zapiekać 15 minut. Posypać natką pietruszki, od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama