Przekąska z kaszy manny i kurczaka - przepis
Kostki z kaszy manny oraz piersi z kurczaka to dobry pomysł na efektowną przekąskę. Sprawdź sama!
Opublikowano: 13.03.2013, 05:16
Reklama
Ilość kalorii: 250
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- 5 czubatych łyżek kaszy manny
- łyżka masła
- podwójna pierś kurczaka
- por
- szczypta kurkumy
- mielona papryka
- 3 łyżki oleju
- żurawina
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Mięso kurczaka natrzyj olejem solą, pieprzem, papryką. Odstaw do lodówki na godzinę. Por pokrój w cienkie plasterki.
- W garnku z grubym dnem zagotuj bulion z masłem. Wsyp kaszę, kurkumę i gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wyłóż do natłuszczonej foremki na grubość 1,5 cm. Odstaw do ostudzenia. Pokrój na 6 porcji, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podgrzej w gorącym piekarniku. W tym czasie usmaż mięso na patelni grillowej, pokrój w plasterki. Porcje kaszki obłóż porem oraz kurczakiem. Podawaj z żurawiną.
Reklama
Reklama
Reklama