Reklama
Składniki:

- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- pół strąka papryki zielonej i czerwonej
- kilka pieczarek
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz
- oliwa z olliwek
- oregano
- ząbek czosnku
- listki bazylii

Reklama
Przygotowanie:

Cukinię i bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić na plasty. Papryki umyć, oddzielić nasionka, pokroić na większe kawałki. Pieczarki oczyścić, opłukać. Pomidorki dokładnie umyć. Na drewniane szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane warzywa i pieczarki. Piec 10-15 minut na grillu lub w piekarniku. Ząbek czosnku obrać, posiekać. Wymieszać z 4-5 łyżkami oliwy, solą, pieprzem i oregano. Aromatyczną oliwą polać gorące szaszłyki, ozdobić listkami bazylii.

Reklama
Reklama
Reklama