Reklama
Składniki:

- szklanka + 1 łyżka mąki
- szklanka mleka
- 2 jajka
- szklanka wody
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 6 parówek
- 3 łyżki posiekanych ziół (natka, bazylia, szczypiorek, koperek)
- gałka muszkatołowa
- olej
- sól, biały pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia wlej wodę i mleko, wbij jajka, wsyp szklankę mąki. Dodaj po szczypcie soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Całość zmiksuj na gładko.

2. Przygotowane ciasto podziel na dwie porcje. Do jednej dodaj zioła, drugą dokładnie wymieszaj z koncentratem pomidorowym i łyżką mąki.

Reklama

3. Z obu porcji ciasta na rozgrzanym oleju kolejno usmaż naleśniki (po 3 każdego smaku). Parówki obierz z osłonek. Każdą ciasno owiń naleśnikiem i pokrój w grube plastry. Ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Podawaj z ulubionym sosem.

Reklama
Reklama
Reklama