Kokosowe ślimaczki

Opublikowano: 04.08.2008, 19:01
Reklama
Składniki:
Ciasto:
40 dag mąki,
3 łyżki kwaśnej śmietany,
kostka margaryny,
2 łyżki mleka,
5 dag drożdży.
Reklama
Masa kokosowa:
25 dag cukru,
20 dag wiórek kokosowych,
4 białka.
Przygotowanie:
Reklama
Posiekać mąkę z margaryną. Rozetrzeć drożdże z mlekiem. Dodać do mąki i śmietany. Wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na 60 minut. Masa kokosowa: z białek ubić pianę. Wsypać cukier. Ubić. Wymieszać z wiórkami. Pokroić ciasto na cztery części. Rozwałkować. Nałożyć masę. Uformować rulony. Nożem pokroić ukośnie. Ułożyć na blaszce. Piec w temp. 160 st. C przez 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama