Reklama
Składniki:

Ciasto:
40 dag mąki,
3 łyżki kwaśnej śmietany,
kostka margaryny,
2 łyżki mleka,
5 dag drożdży.

Reklama

Masa kokosowa:
25 dag cukru,
20 dag wiórek kokosowych,
4 białka.

Przygotowanie:
Reklama

Posiekać mąkę z margaryną. Rozetrzeć drożdże z mlekiem. Dodać do mąki i śmietany. Wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na 60 minut. Masa kokosowa: z białek ubić pianę. Wsypać cukier. Ubić. Wymieszać z wiórkami. Pokroić ciasto na cztery części. Rozwałkować. Nałożyć masę. Uformować rulony. Nożem pokroić ukośnie. Ułożyć na blaszce. Piec w temp. 160 st. C przez 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama