Reklama
Składniki:

Naleśniki:
2 jajka,
1, 5 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
sól,
olej.

Reklama

Nadzienie:
1,5 szklanki wiórków kokosowych,
1/2 szklanki brązowego cukru,
1 łyżeczka mielonego kardamonu,
pieprz,
sól.

Przygotowanie:
Reklama

Nadzienie: rozpuścić cukier w 1/8 szklanki wody. Zagotować. Wsypać wiórki kokosowe. Dodać pieprz i kardamon do smaku. Wymieszać. Gotować na małym ogniu przed kwadrans. Posolić. Ostudzić. Ciasto: wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i zmiksować. Rozgrzać teflonową patelnię. Posmarować 1/4 łyżeczki oleju. Usmażyć. Naleśniki posmarować nadzieniem. Zwinąć w rulony.

Reklama
Reklama
Reklama