Kiełbasa z żurawiną - przepis składniki i przygotowanie
Najlepiej będzie smakować z dodatkiem żurawiny.

Opublikowano: 18.09.2014, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag wędzonej kiełbasy
- 20 dag oscypka
- 5-6 łyżek żurawiny do mięs
- 2 łyżki smalcu do smażenia
- majeranek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na kiełbasę z żurawiną!
- Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój na kawałki długości 8-10 cm.
- Każdy kawałek kiełbasy natnij wzdłuż (nie przecinając do końca).
- Oscypek pokrój w podłużne kliny o długości porcji kiełbasy.
- Kawałki sera włóż do środka kiełbasy.
- Usmaż na rumiano na rozgrzanym smalcu.
- Posyp majerankiem.
- Na każdej porcji ułóż łyżeczkę żurawiny.
Reklama
Sprawdź inne przepisy:
Racuchy ze śliwkami - przepis
Przepis na sos grzybowy - jak go zrobić krok po kroku
Racuchy z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama