Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag wędzonej kiełbasy
  • 20 dag oscypka
  • 5-6 łyżek żurawiny do mięs
  • 2 łyżki smalcu do smażenia
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kiełbasę z żurawiną!

  1. Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój na kawałki długości 8-10 cm.
  2. Każdy kawałek kiełbasy natnij wzdłuż (nie przecinając do końca).
  3. Oscypek pokrój w podłużne kliny o długości porcji kiełbasy.
  4. Kawałki sera włóż do środka kiełbasy.
  5. Usmaż na rumiano na rozgrzanym smalcu.
  6. Posyp majerankiem.
  7. Na każdej porcji ułóż łyżeczkę żurawiny.
Reklama

Sprawdź inne przepisy:

Racuchy ze śliwkami - przepis
Przepis na sos grzybowy - jak go zrobić krok po kroku
Racuchy z jabłkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama