Kiełbasa w cieście francuskim - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na przekąskę.
Opublikowano: 24.10.2014, 06:50
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 500 g ciasta francuskiego
- 500 g kiełbasy (najlepiej drobiowej)
- 250 g sera żółtego w plastrach
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- 1 jajko
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kiełbasę w cieście francuskim!
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 4 kawałki.
- Kiełbasę również pokrój na 4 części.
- Na każdym kawałku ciasta połóż plastry sera, na serze połóż kawałek kiełbasy, a obok niego po łodydze selera naciowego i pokrojoną w paski paprykę.
- Ciasto z kiełbasą i dodatkami zwiń w rulony i ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzchu każdego rulonu zrób małe nacięcia i posmaruj całość roztrzepanym jajkiem.
- Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Bakłażan z pomidorami - przepis
Placki z dyni - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama