Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 300 g wędliny (kiełbasy szynkowej, parówek, mortadeli)
  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • woda gazowana
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w cieście!

  1. Z mąki, jajek i gazowanej wody przygotuj gęste ciasto naleśnikowe.
  2. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Wędlinę lub parówki pokrój w niezbyt duże kawałki.
  4. Mocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż staną się rumiane.
  5. Osącz na papierowym ręczniku.
  6. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Racuchy ze śliwkami - przepis
Placki z dyni - przepis
Przepis na sos grzybowy - jak go zrobić krok po kroku

Reklama
Reklama
Reklama