Reklama
Składniki:
4 średnie jabłka,
mąka do obsypania,
6 szklanek 1 łyżka oleju sezamowego,
2/3 szklanki cukru,
3 łyżeczki ziaren sezamowych.
Ciasto:
2 roztrzepane jajka,
1/2 szklanki mąki kukurydzianej,
1/2 szklanki mąki pszennej,
1 łyżka oleju sezamowego,
woda.
Reklama
Przygotowanie:
Przygotować naleśnikowe ciasto z: mąki, jajka, wody, jajka, i łyżki oleju. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kawałki grubości 2,5 cm. Następnie oprószyć mąką, zanurzać w cieście i natychmiast wkładać na patelnię lub do garnka wypełnionego mocno rozgrzanym olejem. Usmażyć na złoty kolor. Wyjąć. Odsączyć. Podgrzać ocukier na złoty kolor, a następnie dodać jabłka i szybko smażyć 1 minutę. Obtoczyć w ziarnach sezamowych.
Reklama
Reklama
Reklama