Kanapki z tuńczykiem

Opublikowano: 30.05.2008, 16:25
Reklama
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
jajko na twardo,
1/2 pęczka natki,
cebula,
2 łyżki kaparów,
10 czarnych oliwek,
2 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki śmietany,
bagietka,
liście sałaty,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Odsączonego tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z posiekanym jajkiem. Obraną cebulę posiekać z kaparami, oliwkami i natką. Dodać. Dokładnie połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku. Ukośnie pokroić bagietkę. Na każdej kromce położyć opłukany i osuszony liść sałaty. Posmarować pastą.
Reklama
Reklama
Reklama