Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki mleka
  • świeżo mielona gałka muszkatołowa
  • szczypta soli
  • 4 kromki dobrego razowca
  • wędzony pstrąg
  • rukola
  • majonez
  • koperek
Reklama
Przygotowanie:
  1. Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Masę przelej do małej, płaskiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w kąpieli wodnej około 40 min w temp. 170 stopni, aż masa się zetnie. Przestudź, pokrój na 8 równej wielkości trójkątów.
  2. Chleb posmaruj majonezem, przekrój na pół, obłóż listkami rukoli. Następnie połóż mus jajeczny. Rybę obierz ze skóry i ości, podziel na mniejsze kawałki. Obłóż nimi przygotowane kanapeczki. Udekoruj koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama