Kanapki na ostro ze śledziem

Opublikowano: 25.06.2009, 11:43
Reklama
Składniki:
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- masło lub margaryna do posmarowania
- słoiczek marynowanych śledzi
- 1 cebula
- 1 cytryna
- natka
Reklama
Przygotowanie:
1. Śledzie osączyć z marynaty, pokroić (można do kanapek użyć innych śledzi, np. w sosie).
2. Kromki chleba posmarować masłem lub margaryną, ułożyć na nich pokrojone śledzie.
3. Wyszorować wrzątkiem cytrynę, osuszyć, pokroić na plasterki, naciąć każdy plasterek, wywinąć w wachlarzyk i ułożyć na kanapkach.
Reklama
4. Cebulę obrać, pokroić na plasterki, sparzyć, osączyć, położyć na śledziach, posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama