Reklama
Składniki:

2 bagietki,
1 cebula,
sól,
pieprz,
papryka w proszku,
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
nać pietruszki,
masło,
1 papryka czerwona,
20 dag żółtego sera.

Reklama
Przygotowanie:

Bagietki pokroić na kanapki o grubości ok.2 cm. Tuńczyki odcedzić, wyłożyć do miseczki, dodać: paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekaną nać pietruszki i drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą kanapkę posmarować masłem i nałożyć farsz z tuńczyka. Kanapki ułożyć na blaszce (nie smarować blaszki tłuszczem!), na kanapki położyć plasterki z żółtego sera. Wierzch kanapek posypać papryką w proszku. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C na ok.10 minut - do czasu aż ser zacznie topnieć.

Reklama
Reklama
Reklama