Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kalarepki
  • 4 jajka
  • 20 dag mięsa mielonego
  • koncentrat pomidorowy
  • masło
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kalarepki z jajkiem!

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzchy i wydrąż środki.
  2. Włóż do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu.
  3. Mięso mielone dopraw, a następnie przesmaż na patelni.
  4. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i chwilę podduś.
  5. Kalarepki wyjmij z wody, osusz i posmaruj masłem.
  6. Ułóż w żaroodpornej formie i wypełnij do połowy mięsnym farszem.
  7. Do każdej kalarepki wbij jajko.
  8. Piecz najpierw 10 minut w temperaturze 180 stopni C, a następnie przykryj folią aluminiową i dopiecz.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Bakłażan z pomidorami - przepis
Racuchy z jabłkami - przepis
Placki z dyni - przepis

Reklama
Reklama
Reklama