Kalarepki z jajkiem - przepis składniki i przygotowanie
Smakowita przekąska - może przygotujesz ją na śniadanie?
Opublikowano: 29.10.2014, 05:00
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 kalarepki
- 4 jajka
- 20 dag mięsa mielonego
- koncentrat pomidorowy
- masło
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kalarepki z jajkiem!
- Kalarepki obierz, zetnij wierzchy i wydrąż środki.
- Włóż do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu.
- Mięso mielone dopraw, a następnie przesmaż na patelni.
- Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i chwilę podduś.
- Kalarepki wyjmij z wody, osusz i posmaruj masłem.
- Ułóż w żaroodpornej formie i wypełnij do połowy mięsnym farszem.
- Do każdej kalarepki wbij jajko.
- Piecz najpierw 10 minut w temperaturze 180 stopni C, a następnie przykryj folią aluminiową i dopiecz.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Bakłażan z pomidorami - przepis
Racuchy z jabłkami - przepis
Placki z dyni - przepis
Reklama
Reklama
Reklama