Reklama
Składniki:

- 1 kostka Rosołu wołowego KNORR
- 1 czerstwa kajzerka
- 1 mała cebula
- 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 2 jajka
- 1 Mini Kostka KNORR Czosnek
- pieprz
- 4 jajka ugotowane na twardo
- bułka tarta
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego KNORR w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę.

2. Posiekaj drobno cebulę.

3. Włóż mięso do miski, wbij jedno jajko, dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę.

4. Dopraw rozkruszoną Mini Kostką KNORR Czosnek oraz pieprzem. Dokładnie wyrób na jednolitą masę.

5. Obklejaj jajka na twardo mięsem, formując kule. Obtocz kule w jajku i bułce tartej.

Reklama

6. Smaż w głębokim oleju 10–15 minut. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatą.

Reklama
Reklama
Reklama