Reklama

Składniki na sałatkę grecką:

  • 2 pomidory
  • ogórek sałatkowy
  • zielona papryka
  • mała czerwona cebula
  • 10 dag owczej fety
  • garść czarnych greckich oliwek
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • oliwa extra vergine
  • czerwony ocet winny
Reklama

Jak zrobić sałatkę grecką?

  1. Pomidory i ogórek pokrój w kostkę o szerokości ok. 1 cm.
  2. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w paski, a cebulę w cienkie plasterki.
  3. Warzywa wymieszaj i przełóż do miseczki razem z oliwkami i pokruszoną fetą.
  4. Sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  5. Skrop czerwonym octem winnym i polej obficie oliwą.

Na zlecenie Edipresse - przepis z magazynu "Party! Życie gwiazd"

Reklama

Zobacz kilka przepisów na smaczne zupy:

Zupa pomidorowa z ryżem - przepis
Zupa z cukinii - przepis Ani Starmach
Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach
Pikantna zupa z soczewicy - przepis
Zupa gulaszowa - przepis
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler

Reklama
Reklama
Reklama