Jajka z sosem szpiankowym

Opublikowano: 24.05.2008, 11:13
Reklama
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo,
mała puszka tuńczyka,
sól,
pieprz,
łyżka majonezu.
Sos:
20 dag szpinaku,
6 łyżek majonezu,
2 ząbki czosnku,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać jajka. Przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka. Utrzeć je z majonezem, solą i pieprzem na gładką masę. Farszem wypełnić jajka. Umyć szpinak. Włożyć do wrzątku na dwie minuty. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Odsączyć. Obrać czosnek. Rozetrzeć z solą. Zmiksować ze szpinakiem. Dodać majonez. Posolić. Popierzyć. Doprawić sokiem z cytryny. Wsypać pietruszkę. Dokładnie utrzeć. Polać jajka. Włożyć do lodówki na dwie godziny.
Reklama
Reklama
Reklama