Jajka po wiedeńsku - przepis
Troszkę inne jajko. Sprawdź przepis na pyszne jajko po wiedeńsku.

Opublikowano: 22.01.2013, 08:07
Reklama
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- jajko
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- woda
- szczypiorek
- musztarda
Reklama
Przygotowanie:
- Jajko dokładnie myjemy w letniej wodzie.
- Na dno szklanki wkładamy łyżkę masła.
- Jajko wbijamy do szklanki. Dodajemy sól i pieprz. Nie mieszamy!
- Szklankę wkładamy do garnka z ciepłą wodą. Gotujemy. Czekamy do momentu ścięcia się białka.
- Wyjmujemy szklankę. Do jajka możemy dodać szczypiorek lub odrobinę musztardy.
Reklama
UWAGA! Jajka po wiedeńsku powinny składać się ze ściętego białka i płynnego żółtka. Dlatego ostrożnie dobieraj je do tej potrawy. Najlepiej używaj jajek pochodzących z pewnego, zdrowego źródła.
Reklama
Reklama
Reklama