Reklama
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • jajko
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • woda
  • szczypiorek
  • musztarda
Reklama
Przygotowanie:
  1. Jajko dokładnie myjemy w letniej wodzie.
  2. Na dno szklanki wkładamy łyżkę masła.
  3. Jajko wbijamy do szklanki. Dodajemy sól i pieprz. Nie mieszamy!
  4. Szklankę wkładamy do garnka z ciepłą wodą. Gotujemy. Czekamy do momentu ścięcia się białka.
  5. Wyjmujemy szklankę. Do jajka możemy dodać szczypiorek lub odrobinę musztardy.
Reklama

UWAGA! Jajka po wiedeńsku powinny składać się ze ściętego białka i płynnego żółtka. Dlatego ostrożnie dobieraj je do tej potrawy. Najlepiej używaj jajek pochodzących z pewnego, zdrowego źródła.

Reklama
Reklama
Reklama