Jajka faszerowane łososiem. Przepis idealny na Wielkanoc
Jajka faszerowane łososiem to świetny pomysł na niebanalną wielkanocną przekąskę. Podawaj je ze świeżymi warzywami i majonezem.
Opublikowano: 02.12.2019, 13:43
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo,
- 50 g wędzonego łososia,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka serka śmietankowego,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- sól i pieprz do smaku.
Reklama
Do ozdoby:
- ogórek,
- rzodkiewki,
- kiełki.
Przygotowanie:
Jajka faszerowane łososiem wędzonym to coś dla tych, którzy nie chcą rezygnować z ulubionej ryby nawet w Wielkanoc. Będą pięknie wyglądać ozdobione cienko pokrojonymi świeżymi ogórkami i rzodkiewkami, a dodatkowo posypane kiełkami, które lubisz. Zamiast serka możesz użyć kwaśnej śmietany. Jak przygotować jajka faszerowane łososiem?
- Jajka na twardo obierz i pozbaw żółtek. Zostaw je na później.
- Łososia drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, serkiem, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
- Przełóż nadzienie do ugotowanych jajek. Ozdób faszerowane jajka majonezem i warzywami. Smacznego!
Reklama
Więcej przepisów na jajeczne potrawy:
Kotlety jajeczne
Jajka faszerowane pieczarkami
Chleb w jajku
Reklama
Reklama
Reklama