Jajeczny pasztet

Opublikowano: 18.10.2008, 18:50
Reklama
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo,
25-30 dag pieczarek,
duża cebula,
4 łyżki groszku konserwowego z puszki,
4 łyżki żółtego startego sera,
pęczek posiekanego szczypiorku,
2 jajka surowe,
3/4 szklanki bułki tartej,
4 łyżki gęstej śmietany,
1-2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
kilka łyżek oleju do smażenia,
tłuszcz i bułka tarta do foremki keksówki.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać jajka na twardo i zetrzeć. Obrane grzyby zetrzeć. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Wsypać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 10 minut. Zestawić rondel z ognia. Wsypać starte jajka, starty żółty ser, groszek z puszki, posiekany szczypiorek i bułkę tartą. Wlać majonez, śmietanę i surowe jajka. Dodac przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama