Jajecznica z pomidorami i boczkiem - przepis
Jajecznica z pomidorami i boczkiem to wspanaiły pomysł na pożywne śniadanie!

Opublikowano: 17.04.2013, 09:51
Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 12 jajek
- 8 plasterków boczku
- 4 małe pomidory
- 4 łyżki płynnej śmietany kremówki 30 proc. tł.
- 10 czarnych oliwek
- 5 dag fety
- 4 łyżki masła
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Boczek ułóż na blasze i upiecz na rumiano. Możesz też usmażyć go na suchej patelni. Jajka ubij ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Pomidory opłucz, przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
- Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, posyp pomidorami i smaż mieszając do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy. Przełóż na talerze, obłóż boczkiem i posyp szczypiorkiem, pokrojonymi oliwkami i fetą. Podawaj z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama