Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 12 jajek
  • 8 plasterków boczku
  • 4 małe pomidory
  • 4 łyżki płynnej śmietany kremówki 30 proc. tł.
  • 10 czarnych oliwek
  • 5 dag fety
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Boczek ułóż na blasze i upiecz na rumiano. Możesz też usmażyć go na suchej patelni. Jajka ubij ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Pomidory opłucz, przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, posyp pomidorami i smaż mieszając do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy. Przełóż na talerze, obłóż boczkiem i posyp szczypiorkiem, pokrojonymi oliwkami i fetą. Podawaj z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama