Jajecznica po turecku

Opublikowano: 24.05.2008, 00:05
Reklama
Składniki:
4 jajka,
2 łyżki wody mineralnej,
5 pomidorów,
3 cebule,
2 słodkie papryki,
imbir,
drobno pokruszony liść laurowy,
4 łyżki oliwy,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę pomidory. Pokroić w półplasterki cebulę, a paprykę w paski. Na rozgrzany olej wsypać cebulę i zeszklić. Dodać paprykę i pomidory. Chwilę smażyć na silnym ogniu, ciągle mieszając, po czym dodać listek laurowy i dusić jeszcze kilka minut tym razem na niewielkim ogniu. Jajka roztrzepać z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlać na patelnię i smażyć aż się zetną.
Reklama
Reklama
Reklama