Jajecznica po kaukasku

Opublikowano: 24.05.2008, 00:12
Reklama
Składniki:
4 jajka,
3 bakłażany,
cebula,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
po łyżce posiekanej zielonej kolendry, szczypiorku i koperku.
sól,
pieprz,
pieprz cayenne.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć i osuszyć bakłażany. Następnie upiec w piekarniku. Lekko ostudzić. Obrać ze skórki. Miąższ posiekać i wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, posiekanym czosnkiem, zieleniną, solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na stopione masło na patelni włożyć przygotowane bakłażany. Lekko podsmażyć. Roztrzepać jajka. Wlać. Wymieszać. Smażyć aż się zetną.
Reklama
Reklama
Reklama