Guacamole na grzankach

Opublikowano: 23.10.2007, 15:00
Reklama
Składniki:
- 6 kromek bułki
- mała papryczka chilli
- 1 cebula
- 1 dojrzały pomidor
- 2 dojrzałe owoce awokado
- pół limonki
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Kromki bułki zrumienić w tosterze lub piekarniku. Papryczkę umyć, usunąć nasionka, cebulę oczyścić, pomidor umyć, usunąć stwardniałe kawałki. Papryczkę, cebulę i pomidor rozdrobnić, awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ skropić sokiem z limonki. Łyżeczką wyjąć miąższ, rozgnieść go widelcem. Dodać rozdrobnioną papryczkę, dymkę i pomidor, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Przygotowane guacamole podawać na lekko ciepłych grzankach.
Reklama
Reklama
Reklama