Reklama
Składniki:

- 6 kromek pszennego pieczywa
- masło
- pieczona pierś kurczaka
- pół paczki mrożonego szpinaku
- sól
- pieprz biały
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- szklanka startego sera

Reklama
Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać rozmrożony szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, udusić, odparować.
Kromki pieczywa posmarować masłem, nałożyć warstwę szpinaku i plasterki pieczonego kurczaka obficie posypać startym na tace z dużymi oczkami serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, piec, aż ser się rozpuści.

Reklama
Reklama
Reklama