Grzanki ze szpinakiem

Opublikowano: 02.04.2008, 19:15
Reklama
Składniki:
50 dkg szpinaku,
4 jajka,
4 kromki chleba tostowego,
1 - 2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
mielona papryka,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukać szpinak. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Obgotować. Odsączyć z wody. Odparować pozostałą wodę na patelni na rozgrzanym maśle. Przez praskę wycisnąć czosnek. Dodać. Wsypać mieloną parykę. Pospolić. Popieprzyć. Opróśzyć gałką muszkatołową. Kromki ułożyć na blaszce. Szpinak rozłożyć na kromki formując gniazdka. W każde wbić jajko. Posolić. Popieprzyć. Posypać gałką muszkatołową i papryką. Wstawić do piekarnika. Piec aż jajka się zetną.
Reklama
Reklama
Reklama