Reklama
Składniki:

4 kromki pieczywa tostowego lub kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego,
2 łyżki masła,
250 g ryby - wędzonej makreli oraz szprotek i piklinga,
2 ugotowane na twardo jaja,
250 ml śmietany,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1 łyżka musztardy,
posiekana natka pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Posmarowane z obu stron masłem kromki usmażyć na patelni. Ułożyć na blaszce. Przygotować sos z przecieru pomidorowego, śmietany, musztardy, soli i pieprzu. Obrać ryby z kości. Filety rozgnieść. Położyć na każdą kromkę wędzoną rybę. Polać sosem. Zapiekać w temp. 180 st. C przez osiem minut. Udekorować pietruszką i posiekanym jajkiem.

Reklama
Reklama
Reklama