Grillowany oscypek z warzywami
Na grillu możesz przygotować nie tylko mięso, ale i warzywa czy sery. Spróbuj, a efekt cię zaskoczy!

Opublikowano: 07.05.2010, 09:23
Reklama
Przygotowanie i pieczenie ok. 25 min * 1 porcja – ok. 240 kcal
Składniki na 6 porcji:
- 25 dag oscypka
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 1 łyżka czarnych oliwek
- listki świeżej bazylii
Reklama
Sposób wykonania:
1. Oscypek pokrój na 6 grubych plastrów.
2. Pomidora umyj i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oliwki osącz z zalewy i rozdrobnij.
3. Ruszt grilla wyłóż folią aluminiową, tak by była zwrócona błyszczącą stroną do góry. Na niej połóż krążki oscypka. Każdy posyp posiekanymi warzywami, przykryj drugim kawałkiem folii. Piecz 8–10 minut. Przed podaniem posyp listkami bazylii.
Reklama
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama