Reklama
Składniki:

- 1 puszka kukurydzy
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 1 marchewka
- 1 róża brokułu
- 1,5 szkl. bulionu warzywnego
- pół cytryny
- 3 łyżeczki żelatyny
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Marchewkę i różyczki brokułu ugotuj na półmiękko. Ostudź, marchewkę pokrój w talarki.

2. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Bulion podgrzej, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Rozpuść w nim żelatynę, ostudź.

3. Groszek wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 2 min. Wylej na sito, przelej zimną wodą, osącz, ostudź.

Reklama

4. Do formy wsypuj warstwami połowę osączonej kukurydzy, groszek, marchewkę, brokuły i resztę
kukurydzy. Całość zalej galaretą, zastudź.

Reklama
Reklama
Reklama