Frittata z cukinią Sue (omlet z cukinią)

Opublikowano: 01.07.2010, 12:07
Reklama
Składniki:
- 12 jaj
- 1/4szklanki startego sera żółtego
- 2 cienko pokrojone cukinie
- oliwa z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- sól czosnkowa i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Spryskaj oliwą patelnię z grubym dnem. Wymieszaj roztrzepane jajka z utartym serem.
2. Podsmaż cukinię oraz cebulę na oliwie, aż się zeszklą. Przypraw je solą czosnkową i pieprzem. Wlej masę jajeczną na patelnię. Smaż na wolnym ogniu. Za pomocą drewnianej szpatułki sprawdź, czy spód omletu jest zrumieniony.
Reklama
3. Kiedy uzyska złocistą barwę, włóż patelnię do piekarnika, by zrumienić także wierzch. Podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Reklama
Reklama
Reklama